Meer weten

Wilt u (eerst) een beter beeld krijgen over wat de diverse politieke partijen en andere ouders vinden over thema’s als onderwijs, kinderopvang en de combinatie werk en gezin? Of wil uw kind meedoen aan onze leuke challenge #alsikdebaasben? Bekijk dan de video’s hieronder.

Kinderen interviewen politici

Wat is de ideale klassengrootte? Moet kinderopvang gratis zijn? En is er meer (betaald) verlof nodig voor ouders? Deze en andere vragen stelden vier kinderen uit groep 8 aan politici als Bente Becker (VVD), Rob Jetten (D66), Lilianne Ploumen (PvdA), Pieter Heerma (CDA), Lisa Westerveld (GL) en Renske Leijten (SP).

Ouders aan het woord

Waar liggen ouders wakker van? Wat kan de politiek voor hen betekenen? Hoe zien ouders de nabije en langere termijn toekomst van hun kinderen? Ouders willen het beste voor hun kinderen. Maar wat is dat dan? En hoe zien ouders dat het beste vertegenwoordigd? Of zou er juist meer moeten gebeuren? Dat vroegen we aan ouders.

Challenge voor kinderen #alsikdebaasben

Misschien is uw kind over twintig jaar minister-president van Nederland. Wat zou uw kind dan doen? Waar moet meer aandacht voor komen? Wat moet anders aangepakt worden? En wat zijn dingen waar niets aan mag veranderen? Vraag het uw kind zelf. Knutsel een kroon, of pak er één uit de verkleedkist en maak van uw kind een koning(in). #alsikdebaasben